Kontakta mig!

Bloggartikel

Om du hängt med här i bloggen eller på sociala medier har du sett att det dykt upp några nya releaser från FRIID. Och FRIID det är faktiskt mitt eget artistprojekt. Anledningen till varför jag plötsligt bestämde mig för att släppa musik själv är otroligt många!

Men några av anledningarna till att själv skapa ett artistprojekt är och va faktiskt för att bli en ännu bättre coach till dig som vill få hjälp med coaching kring ditt artisteri. Efter att ha varit på andra sidan, som skivbolag och producent, under väldigt många år, så kände jag mig nyfiken att byta plats och lära mig mer om känslan ”på andra sidan” om du förstår hur jag menar.

Vill du få många streams eller bygga ditt varumärke?

Så nu, efter att ha släppt de två första singlarna och fler på väg, har jag fått så mycket ny kunskap och erfarenhet som jag tänkte dela med mig av. För är det något jag lärt mig så är det att du, och jag, alla vi som släpper musik, vi måste lära oss fokusera på det viktiga för just vårt eget artistskap. Är det t ex så att du bara vill få till många streams för din musik, ja då måste du lära dig jobba utefter det målet. Vill du komma ut och spela mycket live, om det är ditt primära mål, ja då gäller det att ringa in strategier för att nå dit. Min tanke kring hur man ska jobba med sitt artistskap är att det är A och O att etablera sitt varumärke – du! Att visa vem du är som artist och kort förklarat vad dina följare och fans kan förvänta sig för upplevelser av att följa dig, dina konton online och din musik.

Det är lätt att fastna vid fel sak!

Det är lätt att fokusera på antalet streams, och framförallt få panik när det inte händer något. Men är det streamsen som är det viktiga för dig? För idag har vi fortfarande radion som en viktig källa, inte minst kring ersättning som skiljer sig markant jämfört de fjuttiga ören du ”tjänar” på streams om vi nu inte pratar om hundratals miljoner. Visst det är en annan sak. Det är också lätt att fastna på att ditt antal följare inte växer på dina sociala kanaler så som du skulle vilja. Men allting går att påverka, det handlar bara om hur mycket jobb du vill lägga ner och VAD som egentligen är det VIKTIGA för dig?!

Vill du bara få ut massa musik kanske?

Om jag tar mitt projekt FRIID som exempel så ska jag ärligt talat säga att jag från början inte hade något annat mål än att bara få ut egen musik. För att jag bara ville det så starkt och det kändes så bra att få skriva de här texterna i FRIIDs musik som ju handlar om mig och mitt liv, tillbakablickar och allting kändes lite som en skön terapi liksom. Att få berätta saker genom musiken. Och framförallt skapa igenkänning hos andra. Något som jag fått otroligt mycket fin respons kring, att människor jag inte känner hört av sig till mig och berättat hur de inspirerats att vilja utveckla sin grej i sina liv till nästa nivå.

Senaste singeln från FRIID om att minnas ett sånt där magic moment man haft i sitt liv, när tiden stod still och du liksom kände dig “on top of the world”. Något jag själv känt på ett antal fantastiskt roliga midsommar-partyn både nu och back in the days!

Men under tiden jag jobbat med de här första singlarna så har mitt ”varför” och mål förändrats massor, mer än jag trott. Jag har definitivt velat ha de där streamsen och insett att det inte är det viktiga, jag har stångats med mina produktioner och deadlines och insett att det inte är det viktiga. Jag har också insett att inte ens musiken va det viktiga. Så vad va det viktiga då?😂

Eller handlar det inte ens om musiken?

Jo, att utvecklas som människa. Att utmana mig själv och känna att jag klarar av massa nya saker och tycker det är roligt. Jag älskar ju mental träning i alla former, att utmana sitt mind. Bli bättre på något och lära mig nya saker. Något jag alltid tyckte om liksom att jag verkligen stortrivs med att få ”coacha” andra. Så FRIID har liksom genom både podden ”En debutartists bekännelser” och hur jag postar i sociala medier blivit lite av ett influencerskap. Jag övar mig på att bli ännu bättre och jobba smartare kring musikproduktion och framförallt har jag hur kul som helst i studion när jag gör de där synth-solona som du kommer höra i flera FRIID låtar framöver. Jag är i nuläget inte ute efter att bli en live-artist men att interagera med min ”publik” och nya fans och följare jag fått – det älskar jag! 

Lyssna på den här instrumentala versionen så vet du vad jag menar med synth-solo som förgyller min tid i studion när jag producerar FRIIDs musik!

Lär dig utforma just DIN grej och hitta DINA mål!

Hur du är artist, eller hur du gör kring ditt artistskap, är ju bara din ensak och din grej att utforma! Det här är viktigt att komma ihåg. För börjar du fokusera på vad eller hur alla andra gör tappar du fokus direkt från din grej. Och det är ju din grej som gör dig unik! 

Funder över hur du vill ha det, och vilket som är ditt primära mål. Mitt är att utmana mig, lära mig nya saker oh utvecklas. Jag gör det via musiken och FRIID just nu. Vilket är ditt mål med din musik och ditt artistskap? Vill du bolla tankar kring det, om ditt varumärke som artist, är du välkommen att maila mig här via webbsidan eller kontakta mig vid DM i sociala kanaler. Lycka till!

Ditte & Companies Ditte Lindbom

Härligt att du läste hela inlägget!

Jag pratar gärna mer om ämnet och svarar på frågor per mail!

Den gärna den här artikeln!

Facebook
Email
LinkedIn