Kontakta mig!

Ditte Lindbom

Alla Mina Jag

Hästmänniska sen forever!

Hoppryttare, stallchef & hästbransch-coach

Hästarna blev både yrke & livsstil

En riktig hästmänniska. Det skulle jag kalla mig efter landet runt på hopptävlingar i en evighet och åratal som stallchef. En love at first sight som blev både livsstil och yrke. Nu i ytterligare roll som hästbransch-coach!

Den lyckligaste dagen i mitt liv!

Jag va 2 år gammal när jag blev helt hästfrälst har mamma berättat. Sen slutade jag aldrig tjata om hästar. Resten är historia som man brukar säga. Första gången jag blev hästägare till den vita ponnyn Zittra var jag 10 år gammal. Det är nog fortfarande den dag jag minns som den allra lyckligaste i mitt liv! Men genom åren är det många hästar som förgyllt min tillvaro på så många sätt.

En hästig uppväxt på ridskola

På en gemytlig liten ridskola i Delsbo i Hälsingland lärde jag mig inte bara rida utan allt runtomkring häst! Från att hugga i med alla stallsysslor du kan tänka dig och leda ut och in stallets ridskolehästar! Efter första egna hästen följde så småningom fler och att tävla hoppning blev tidigt min grej! När flyttlasset bar tillbaka till Stockholm lanadade vi på första egna gården!

35 års hopptävlande

Tävlingsintresset växte och med det hästantalet! På ponny-tiden blev det Svenska Mästerskapen i både hoppning och fälttävlan. När åldern innebar övergång till stor häst upptäckte jag det roliga med unga hästar. Genom åren har jag sedan haft lite egen hobbyavel och även utbildat och tävlat flertalet hästar i både unghästchampionat och upp till 1.40 hoppning!

Hästarna i mitt liv

Att ha häst har för mig alltid handlat om gemenskapen med djuren, även om tävlandet givetvis varit både roligt och utvecklande! Idag är hästlivet med mina 4 “hopp-prinsessor” lite lugnare. Tillsammans njuter vi som mest av lugna turer i solnedgången! Här kan du läsa mer om dem och tidigare hästar!

Hästmänniska

Livet som stallchef i 25 år

Lilla hästgården blev stor

Efter idylliska år på första lilla hästgården gick flyttresan vidare till den större och nuvarande gården Lövholmen. Här fanns stallet, marken och alla möjligheterna jag drömt om som yngre när jag ritat och föreställt mg den ena hästanläggningen efter den andra. Men att ha rollen som stallchef skulle visa sig vara svårt!

15 år till färdig anläggning!

Snabbt förstod jag att det behövdes mycket förutsättningar för att faktiskt kunna livnära sig på en hästverksamhet. Bland dessa var alla utrymmen, hagar och stängsel, skrittmaskin, fler boxar att hyra ut och slutligen det viktigaste av allt – ridhuset såklart! I 15 år va det slitigt, det får jag erkänna. Och jag har min pappa att tacka för så mycket. Med hjälp av honom och hans bygg-expertis blev Lövholmen till slut en komplett hästanläggning!

Lärorik bransch & verksamhet

Under de första åren som chef i hästverksamheten på Lövholmen gick det allt annat än bra. Med tiden lärde jag mig genom både “try and error” och utbildning hur ledarskapet och navigeringen bland många viljor behövde vara. Idag, snart 25 år senare stortrivs jag i min roll och jag har fått med mig ovärderlig kunskap och erfarenhet inom både ledarskap och business!

Stall Lövholmen är namnet på verksamheten där jag har jag rollen som stallchef och hyr ut stallplatser med ridhus. På anläggningen anordnas också träningar liksom ett å annat event! På gården Lövholmen huserar jag också en stor del av tiden i musikstudion Lövholmen Studio och hyr ut ett och annat boende för den som vill bo lantligt och nära Stockholm city!

Mot framtiden som hästbransch-coach!

Som “passions-entreprenör” med tusen järn i elden stortrivs jag med variation! Men det finns en passion som är lite starkare än alla andra. Att lära ut! Efter att ha coachat artister och företagare en tid insåg jag det självklara i att också coacha inom häst. Så jag utformade Hästfolk Akademin som en egen del i Ditte Academy!

Unik utbildning för hästfolk!

Hästfolk Akademin är en specifikt utformad utbildning för både hästföretagare och hästmänniskor, ett koncept jag tycker branschen saknar idag! Via både praktisk och online-coaching liksom kommande kurser erbjuder jag den exklusiva individuella hjälp jag själv hade behövt som oerfaren eller längs med vägen!

Experthjälp för hästföretagaren!

Inom Hästfolk Akademin drar jag nytta mina snart 25 år som stallchef i egen verksamhet och coachar hästföretagaren som vill lära sig driva inackorderingsstall. Här får du hjälp kring både varumärke och hur du hanterar rollen som ledare.

Exklusiv coaching för nybörjaren!

Inom Hästfolk Akademin erbjuder jag även rådgivning vid hästköp och coachar nybörjaren eller den nyblivna ryttarföräldern till barn på ridskola i hästkunskap och säker hästhantering. Till hjälp har jag föstås mina egna hästar!

Hästfolk Akademin är en specialutformad under-akademi för hästfolk och hästföretagare inom min utbildning Ditte Academy Här får du som är nybörjare inom häst praktisk coaching i hästhantering, jag erbjuder rådgivning inför första hästköpet och coachar hästföretagaren inom allt från varumärke till hur du ska driva din hästbusiness och leda dig själv!