Kontakta mig!

Musikproducent Ditte Lindbom

Catchig musik med hitkänsla!

Musikproducent • Låtskrivare • Artistkonsult • Skivbolag • Artist

Skräddarsydd musik till artister, brands och en hel hög egna projekt!

Som genrebred låtskrivare och musikproducent med hjärtat i pop/rock, ett huvud fullt av låtar och en expertis i att skriva “skräddarsydd” musik erbjuder jag musiksamarbeten till artister, företag och för sync och licensiering i olika former. Jag skapar även musik i en hel hög egna musikprojekt och hjälper indie artister starta upp eller boosta sin karriär och varumärke!

Ditte Music Group

Skivbolaget Ditte Music Group!

År 2015 startade jag egna skivbolaget Young Music Sweden! En verksamhet som därefter vidareutvecklades till Artistia Music Company för att nu ha landat i namnet Ditte Music Group som inkluderar både tidigare och nytillkomna labels. Inom Ditte Music Group släpper jag musik både i samarbete med artister och i egna artist- och musikprojekt!

Min Musikaliska Resa

Melodiös låtskrivare & perfektionistisk musikproducent!

Från folkmusik på fiol till låtskrivare!

7 år gammal spelandes folkmusik på fiol i Hälsingland, så började min musikaliska resa. Ett antal instrument senare och tillbaka i Stockholm va planen att bli musiker! Keyboardist närmare bestämt. Men Europe som första idoler, och feelingen i de där gitarrsolona i 80-talets alla rockhits, fick mig att överge syntharna! Efter den första egenskrivna låten va jag totalt hooked! Det va ju i musikskapande jag hörde hemma! 

Astrid Lindgren och Trackslistan

Än idag tycker jag om musiken från Astrid Lindgrens historier, de melodierna va mitt första möte med “låtar” och jag minns hur kassetterna gick på repeat! Ett antal år senare va det “Trackslistan” på radion som gällde, hela veckan väntade man otåligt för att spela in sina favoriter på kassettband! Redan som ung fastnade jag för musik med starka melodier, power och energi! Något som tillsammans med ett öga för detaljer blivit min ledstjärna som låtskrivare – det ska vara hitkänsla! 

Skolor, studiobygge och skivbolag

Musikintresset ledde mig givetvis till ett antal musikskolor och utbildningar av olika slag. Från gymnasium till folkhögskola och slutligen högskolestudier på Musikhögskolan i Stockholm. Därefter följde bygget av egna studion Lövholmen Studio och tiotusentals produktionstimmar senare samarbeten med andra liksom starten av eget skivbolag och artistverksamhet!

Multigenre med hjärtat i pop!

Jag skriver främst pop men trivs med variation! Allt från rock och amerikansk-influerad country till folkmusik, singer-songwriter, mäktiga anthems, funk, soul och 80´s såklart! Att skapa musik handlar för mig främst om att förmedla en känsla och story oavsett genre som kan ge andra den styrka, glädje, tröst och energi som låtar, artister och låttexter gett mig!

Musikproducent

Egna artist & musikprojekt

Förutom att producera musik till artister skapar jag och släpper musik i några egna artist & musikprojekt!

FRIID är mitt eget artistprojekt där jag släpper nostalgipop på svenska med igenkännande stories förpackat i ett sound mellan nutid och the 80s!

Melytone är mitt multigenre musikprojekt med flertalet underprojekt med en “for fun” vision i kombo med att skapa ett skapa låtbibliotek för sync samarbeten!

Musikproducent

Samarbeta med mig!

Engagerad expertis i att skräddarsy låtar!

Inom min multibransch vekrsamhet Ditte Company, som omfattar både utbildningen Ditte Academy och skivbolaget Ditte Music Group, skapar jag skräddarsydd originalmusik till både artister, musikmänniskor och brands. Är du nyfiken på ett samarbete kontakta mig gärna för mer information!