Kontakta mig!

Hästarna

Lär känna hästfamiljen!

Här hittar du mer hästarna i mitt liv! Som hästmänniska sen forever och ett långt hästliv bakom mig med både hästägande, tävling och uppfödning av hästar har jag haft förmånen att ha fått ha många fantastiskt fina hästsjälar i mitt liv! Här hittar du allt om mina hästar både nuvarande och tidigare!

Phantasia

Född 2003, äldst i gänget och helt klart drottningen i stallet! Den matgladaste hästen med största hjärtat!

Tillsammans har vi haft en lång och fantastisk resa där vi både tävlat många år på hoppbanorna men Phantasia har också tävlat dressyr – en riktigt sån där allroundhäst som tycker allting är roligt, en riktig optimist! Förutom tävlingsåren tillsammans har jag framförallt upplevt så mycket fint tillsammans med Phantasia på otaliga ridturer och en snällare häst undrar jag ibland om det finns.

När jag var med om en ridolycka för ett antal år sedan va det Phantasia som försiktigt bar runt på mig och gav mig modet tillbaka. Hon är dessutom en häst med humor och tycker det är extra roligt att busa lite extra med matte genom att öppna dörrar, pussas i tid och otid och väsnas som sjutton det kan hon! Vad gör man inte får att få stå i centrum liksom?!

Hibbi Bibbi

Född 2008, den försynta och rara i gänget, dessutom vacker som en tavla att se på! Älskar raska turer i skogen och känns lite som en stadig 4WD suv att rida. Hoppar dock ofta till lite för saker förutom när det blåser! Som född “skåning” tycker Hibbi att stormigt väder är vardag!

Hibbi har varit lite av en “late bloomer” när det gäller tävling men den dag hon kom över allt “otäckt” på hoppbanan flög vi fram och vann dessutom klassen! Ett minnesvärt moment och lärdom hur tålamod med djur bara kan leda till något bra!

Hibbis bästa kompis är Phantasia, de är BFF sen länge! Även om hon skulle kunna bestämma i hagen låter Hibbi ändå Phantasia få leda, det är inte så viktigt för Hibbi det där med vem som gör vad, livet är till för att njutas av – så länge maten kommer i tid!

Activia

Född 2009 och den mest hoppglada i stallet! Så fort Activia ser en bom, vare sig den är i luften mellan två hinderstöd eller på marken, lägger hon i en extra växel och spetsar öronen spikrakt framåt!

Activia är bästa kompis med Chindra i hagen men tycker inte man behöver springa så mycket som Chindra gör när man kan gå till matplatsen! Annars en ganska pigg häst som inte tycker det roligaste är att vara på ridbanan, ja om det inte finns hinder där då, då är det ju kul! Men dressyr å sånt där, det tycker Activia är lite tramsigt, livet går ju ut på att hoppa hinder, eller?!

Man brukar inom hästbranschen prata om “hästar som är roliga att rida varje dag” och Activia är verkligen det uttrycket hästifierat! Hon är också dotter till en av mina tidigare bästa hästar Activity och det känns ibland som de delar själ!

Chacchindra

Född 2010 och hästen jag haft sen föl! Chindra som hon kallas är en riktig ferrari att rida, det är mycket kraft under huven! Lite för mycket ibland till och med!

Chindra är den självsäkra och tuffaste bruden i stallet och förstår inte alls varför man ska stå på alla fyra benen när man kan stå på två? Chindra leker gärna själv i hagen om ingen annan tål leken!

Chindra är också den mest sociala donnan i gänget och kan lätt gosa hur länge som helst! Kunde ha blivit min bästa tävlingshäst i hoppning hittills med alla rätt i stam, kapacitet och sinne.

Några tävlingar blev det, men såsom livet är med häst ibland så kom skador emellan. Livet med bästa hästgänget, en fin ligghall och god mat tycker Chindra dock är minst lika bra som att hoppa hinder!

Hästarna

Mina tidigare hästkompisar!

Föda upp föl, tävla unghästchampionat, SM i hoppning, mysa i stallet eller bara rida ute i skogen en gnistrande vinterdag. Det har alltid varit kontakten med hästen som djur som varit det viktigaste för mig! Här kan du kika på några av hästarna mina tidigare hästkompisar!

Zittra - min första egna häst!

Det va nyårsafton 1986, jag va 9 år, och hela familjen va i Värmland på vårt dåvarande sommarställe. Utanför fönstret låg mängder med snö och inne sprakande brasa i det mysiga lilla huset. Mamma och pappa hade en idé att alltid spara en julklapp till nyårsafton. Den här gången gav pappa mig en kuvert. Jag förstod ingenting. Jag öppnade det och inuti låg ett köpekontrakt på Zittra! Hon va ponnyn jag fått rida under en längre tid åt ägaren som fått annat att göra i livet. Nu va hon min! Lyckotårarna ville aldrig sluta rinna, jag kunde inte tro att det va sant! Ett moment jag aldrig glömmer. Under åren med Zittra lärde jag mig många viktiga grunder och erfarenheter om hästar som jag har och haft hjälp av resten av mitt hästliv!

Hästarna

Kolla in sötaste fölen & fina mammor!

Ett nyfött sött litet föl, finns det något mer gulligt? Nej, förmodligen inte om du frågar mig! Genom åren har det hittills blivit 4 egna föl vara de flesta fick nya hem förutom Chaccindra som fortfarande bor hemma i stallet. Ta en titt på alla här i galleriet!

Hästarna

Drömstallet

På gården Lövholmen där jag både bor och driver hästverksamheten Stall Lövholmen låg fokus länge på att bygga upp hästanläggningen i sig. Men när den resan nått sitt mål fick jag bygga en once in a lifetime möjlighet att bygga mitt eget drömstall! En kombo av både lösdrift och stall! 

Alla besluten va det svåraste!

Under den första delen av mitt hästliv och uppväxt bland hästar så kunde jag inte sluta rita gårdar. Jag drömde förstås om både en hästgård och ett eget drömstall. När det blev dags att sätta drömmen i verket så var det förstås väldigt spännanden men oj så svårt också att ta alla de där besluten om allt från eluttag till vilken boxinredning och val av krokar, klinker, dörrar, fönster etc. Mycket skulle vi göra själv, som de glittriga stolparna och fina kulorna ovanpå! Det är nu över 10 år stallet stod klart och såg så här fint ut som på bilderna! Finbesök fick jag också av tidningen Equipage som gjorde ett “drömstall” reportage!

Kombo av stall och lösdrift

Hela min idé med “drömbygget” va visionen om ett kombinerat stall och lösdrift. Jag hade på den tiden inte haft mina hästar på lösdrift men nu med facit i hand var nog det beslutet ett av de allra bästa! Som hästarna har trivts i sin ligghall genom åren! Friska och sunda oavsett ålder och tävlingsnivå har de varit, så jag kan inte tänka mig att ha mina hästar enbart “instängda” numera, även om de såklart bor “inne” ibland de delar av året som vädret mest är lera och slask. Hit till mitt stall och hela anläggningen Lövholmen bjuds kommande coaching-klienter inom Hästfolk Akademin som vill lära sig driva inackorderings-stall för ett besök med råd och tips kring stall och anläggning!

Hästfolk Akademin som är en del av min utbildning Ditte Academy är just nu under utveckling. Är du nyfiken att veta mer och smygtitta på kommande coaching koncept och kurser surfa bums iväg till webbsidan Ditte Academy för att läsa mer! Vill du vara redo när Hästfolk Akademin drar igång? Då ska du signa upp dig på mitt nyhetsbrev!