Kontakta mig!

FRIID - Popmusik från mitt i livet

NOSTALGI, VEMOD OCH HOPP UR STORIES FRÅN FÖRR, NU OCH KOMMANDE!

Jag hade aldrig en tanke om att bli artist själv! Men plötsligt längtade både hjärtat och de där låtarna i “byrålådan” ut och projektet FRIID föddes.

Att jag startade mitt artistprojekt FRIID och beslöt mig för att kliva ur min komfortzon berodde också på en livsförändring jag gick igenom och med det ett behov att också berätta om den. Att låta min livsresa so far förvandlas till igekännande låttexter med nostlagiska storys är och har verkligen varit både otroligt roligt och välgörande. FRIID är också lite av ett lifestyle projekt där jag i FRIIDs sociala medier och podd “En debutartists bekännelser” pratar om allt från prestationsångest till livsbalans och ögonblick av lycka.

Lyssna på FRIIDs podd!

Svensk nostalgipop, igenkännande stories och ett sound mellan nutid & the 80s!

2022 släpptes FRIIDs debutsingel “När jag blir stor”. En låt som handlar om att vakna upp mitt i livet och inse att man tappat bort vad man ville bli när man blir stor. Uppföljande singeln blev “Vi ägde världen” med sin midsommar-vibe följt av singeln “Det kommer vända” i samarbete med musikkollegan och basisten Mathias Garnås på sång. 

Mathias tillsammans med trummisen Fredric “Fredo” Österlund spelar liksom jag själv (analogsynthar och gitarrer) mycket live i FRIIDs musik. Influenser är artister som Stevie Wonder, Teena Marie, Mauro Scocco, U2, Chaka Khan, Dirty Loops, Bruno Mars, estraden och GAMMAL, men framförallt vill jag förmedla massa energi och spelglädje!

Följ FRIID online!

Gillar du FRIIDs musik får du gärna komma och hänga med mig på sociala medier i FRIIDs egna kanaler och vill du veta mer om projektet kolla in FRIIDs egen webbsida!